Kodėl verta pirkti Volvo?

Administratorius/ April 27, 2021/ Automobilio pirkimas

Nors naivu būtų tikėti, kad Volvo – geriausias automobilis pasaulyje (juk yra visokių vairuotojų), tačiau dažnas pirkėjas kažkodėl apeina šio gamintojo automobilius, nes net neieško juose privalumų. Į Volvo dauguma kelių eismo dalyvių žiūri pagarbiai, šis prekės ženklas jiems asocijuojasi su patikimumu ir saugumu. Tačiau, jeigu apžvelgtume visą markės filosofiją ir naudotų bei naujų automobilių gamą, galbūt pavyktų atrasti tuos dalykus, kurie parodytų, kodėl verta pirkti būtent Volvo?

Tai – saugus automobilis

Net ir 20-30 metų senumo Volvo vis dar yra laikomi saugių automobilių etalonu. Jie pagaminti itin tvirtai ir kokybiškai, saugant vairuotoją ir keleivius nuo susidūrimų ar eismo įvykių keliamų pavojų. Naujieji Volvo pagal NCAP reitingą kone visuomet gauna 85-95% įvertinimą (bene aukščiausias vidurkis rinkoje) ir yra labai saugūs. Naujuose Volvo gausu ir saugumo įrangos – pvz., parkavimo asistentai, galinio vaizdo kamera, aklosios zonos įspėjimas, juostos ir greičio palaikymo sistemos, anti-atsitrenkimo įspėjimai ir daugybė kitų. Net ir užsižiopsojus arba padarius klaidą už vairo, didelė tikimybė, kad naujesnis Volvo jus apsaugos nuo eismo įvykio.

Ne tokia brangi eksploatacija, kaip vokiškų konkurentų

Dažniausiai apynaujų Volvo kainos yra panašios į iš JAV plukdytų arba vos vos senesnių Audi, BMW, Mercedes-Benz. Tačiau, jeigu rinksitės ne vokišką, o švedišką automobilį, tikriausiai turėsite gerokai sklandesnę patirtį, kaip savininkai. Volvo dalys antrinėje rinkoje ir apskritai, jau tiesiai iš gamintojo, yra gerokai pigesnės už premium segmento vokiškus auto. Per 5 metus eksploatacijos kaštai, atliekant analogiškus darbus, galėtų būti ir iki 70% mažesni, todėl tikrai verta Volvo rinktis tiems, kurie nori sutaupyti remonto išlaidoms.

Galingesni AWD konfigūracijos motorai pasižymi puikia dinamika

Nors Volvo tikrai nelaimėtų konkurencinės kovos dėl didžiausių arklio galių skaičiaus, T5 ir T6 bei D5 ir D6 skiriamaisiais ženklais sužymėti varikliai, kartu su visų varančiųjų ratų pavara turi tikrai nemažai parako. Tokie Volvo sedanai, universalai ir visureigiai turi nuo 210 iki 310 AG ir tikrai nestokoja dinamikos mieste ar užmiestyje. Volvo kiek nuvertinamas, kaip ilgiems atstumams įveikti skirtas automobilis. Tačiau vadinamajam kruizo rėžimui, kuomet įjungiate greičio palaikymą ir tiesiog važiuojate greitkeliui, tai yra tikrai puikus pasirinkimas. Automobiliai nėra maži, tačiau valdymas tikrai pakankamai patogus ir kokybiškas. Aišku, labai aštrių pojūčių ieškantiems Volvo tikrai nebus pasirinkimas Nr.1, tačiau kaip šeimos ar kasdienis automobilis – kone idealus variantas.

Talpu ir patogu

Beveik visi Volvo modeliai pasižymi talpia bagažine ir erdviu salonu. Švedų gamintojas puikiai supranta, kad pagrindiniai jų pirkėjai yra šeimos bei ramesnį ir sėslesnį gyvenimo būdą vertinantys vartotojai, todėl koncernas atliepia į jų poreikius. Su Volvo S60, S80 ar S90, XC60, XC90 modeliais (ar senesniais jų analogais) drąsiai galite leistis į ilgesnę kelionę po Lietuvą ar Europą. Bagažinėje tilps labai daug daiktų, o vietos kojoms tikrai nepritruks!

Jūsų nuosavybė – ganėtinai saugi

Kaip jau minėjome, dažniausiai konkurentais Volvo laikomi vokiečių gamintojų automobiliai. Tačiau vieną didelį pranašumą, kurį prieš juos turi Volvo yra tai, jog šių automobilių detalės daug mažiau geidžiamos vagių. Dėl to automobilį galima daug ramiau laikyti atviroje aikštelėje ar po stogine. Nors investuoti į saugumą tikrai verta ir labai rekomenduojama, tačiau taip jaudintis, kaip turint BMW ar Mercedes-Benz, tikrai nereikės.

Share this Post