Laivyboje naudojami kranai

Administratorius/ June 12, 2019/ Specializuotas transportas

Tiek pačioje laivyboje, tiek laivų pramonėje yra plačiai naudojami įvairių tipų keltuvai. Taip jau yra, kad laivais gabenami kroviniai sveria kur kas daugiau, nei lėktuvais ar žemės transportu. Kai kroviniai pasiekia reikiamą uostą, tuomet prasideda kėlimo technikos darbas. Kroviniai turi būti iškelti tiksliai ir per reikiamą laiką. Tam naudojamos šios kranų kategorijos:

Jūriniai strėliniai kranai. Šie įrenginiai yra naudojami įvairaus dydžio laivams iškelti bei įkelti į vandenį. Taip pat gali būti keliami sunkūs kroviniai iš krovininių laivų. Strėlė suteikia keltuvui gebėjimą aptarnauti toliau esančius objektus, todėl perkėlimo spindulys gali būti gana platus.

Mobilūs gembiniai jūriniai kranai. Jei šio tipo kranai įrengiami ant ratų, tuomet jų mobilumo savybės yra nepranokstamos. Kranas gali būti naudojamas bet kurioje teritorijos vietoje ir tuo pačiu gali pernešti krovinį. Dėl kėlimo mechanizmo bei visos rėminės konstrukcijos, šio tipo kranams ne riba net 400 tonų krovinys. Žinoma, dėl konstrukcijos ribotumo, yra ribotos galimybės perkelti krovinį iš ar į laivo, o patogiau tvarkyti krovinius uosto teritorijoje.

Share this Post